INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Algemeen

Ofschoon ik op zich voldoende schijfruimte en dataverkeer heb om gratis software op mijn site aan te bieden, heb ik besloten dit op enkele uitzonderingen na niet meer te doen, omdat het voor mij ondoenlijk is om de software updates van deze gratis programma's bij te houden. In plaats daarvan heb ik besloten om te verwijzen naar  sites waarop gratis software kan worden verkregen. Mocht een site die hieronder vermeld staat geen gratis software meer hebben, dan word ik hier graag van op de hoogte gesteld. 

een site met heel veel freeware is: www.pricelessware.org

Beveiliging:

ZoneAlarm is een gratis firewall. Een firewall beschermt tegen hackers (inbrekers op uw computer) en tegen programma's die ongemerkt het internet op willen. Een firewall is echter geen virusscanner!

ga naar de website ZoneAlarm


Adaware van Lavasoft is een gratis programma dat controleert op spyware. Spyware wil zeggen, dat uw surfgedrag bijgehouden wordt, zodat gerichte reclame naar u gestuurd kan worden.
Ga naar de website van AddAware

Spelletjes

Woordkasteel is een site met een educatief spel, woordkasteel. Dit programma bestaat uit diverse soorten "spelletjes" waarbij bijvoorbeeld het juiste woord moet worden ingetypt, een zin in de goede volgorde moet worden gezet, letters moeten worden gevonden enz. Veel niveau's en erg afwisselend.
Ga naar de website van woordkasteel

Dit spel van de SP is al weer wat gedateerd. Gooi tomaten naar de politici die niet van de SP zijn. (als je veel punten wil halen) Jammer genoeg kun je niet zelf kiezen wie je favorite politici zijn + sommige politici zijn nu niet meer actief.
Download Tomaten werpspel; gemaakt door SP (232Kb)

Leuk programma met diverse varianten op het kaartspel.
Download 123Solitair (kaartspel solitair); gemaakt door Treecardgames.com (1,41mb)

Tetris, één van de oudere spelen.
Download Tetris; gemaakt door tnpsc (744Kb)

Voor biljartliefhebbers waaarschijnlijk het ideale spel.
Download Billiardo (diverse biljartspelletjes); gemaakt door Marco Chiesi (112Kb)

Spelletjes van www.vonscheven.net thuis spelen, zonder internetverbinding!
Het is mogelijk om de flash spelletjes die op deze site gespeeld worden ook off-line (dus zonder internet-verbinding) te spelen. Kijk voor de instructie op de pagina games
 

Muziek

Een simpele gratis muziekspeler met de mogelijkheid om Mp3 te converteren naar wav. (Handig voor als je (illegale?) Mp3's op cd wil branden.
Download MusicMatch (Een muziekspeler); gemaakt door Musicmatch (7,33Mb)

PDF-Files maken

Download CutePDF
Cute PDF is een programma waarmee je PDF-files kunt maken. Het werkt kinderlijk eenvoudig: als je gaat printen, selecteer je in plaats van de printer het programma Cute PDF. Cute PDF maakt van de print dan een PDF-formulier, dat je alleen nog maar hoeft op te slaan. (Ik heb dit zelf gebruikt om de spreekwoordenbestanden te maken)

Grafische programma's

IconEdit is een heel simpel programma waarmee je iconen kunt maken. Maak een plaatje in icoonformaat, knip en plak in IconEdit en je hebt je eigen icoon gemaakt.
Download IconEdit (om iconen mee te maken); gemaakt door Ziff-Davis inc. (664Kb)

Xara3d is een programma waarmee je draaiende teksten voor op je webpagina kunt maken.
Xara3d; gemaakt door Xara (688Kb) website Xara

 MWsnap is een zeer eenvoudig en handig programma waarmee u schermafdrukken kunt maken. (Niet alleen van het gehele scherm, maar ook van (rechthoekige) delen van het scherm. Download MWsnap  (exe) 644kb Download taalmodule.(zip)
 Ga naar de website van MWsnap

Picasa is het gratis fotoprogramma van Google waarmee u foto's kunt bewerken en beheren. Voor een gratis programma zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Wilt u een indruk krijgen van wat Picasa allemaal te bieden heeft, bekijk dan eens het onderstaande filmpje.

Flash Film Picasa (17 MB)

Wilt u Picasa downloaden, ga dan naar de website van Picasa.

Advertentieprogramma's van Google.


Google AdSense en Google AdWords zijn de advertentieprogramma's van Google. AdSense is bedoelt voor webmasters die geld willen verdienen aan adverteerders en AdWords is bedoelt voor adverteerders.

AdSense

Nadat een webmaster zich heeft aangemeld bij Google AdSense, moet een stukje code in de webpagina worden geplaatst en de (op de site afgestemde) advertenties verschijnen vanzelf. De webmaster hoeft niet zelf op zoek te gaan naar adverteerders en ook over de betaling hoeft hij/zij zich geen zorgen te maken. Om toegelaten te worden tot het Google AdSense programma hoeft u geen website met veel bezoekers te hebben, dus ook kleine sites mogen meedoen. U moet wel een eigen domeinnaam hebben en het moet een nette site zijn. (zonder porno e.d.)

Wilt u zien hoe Google AdSense er in de praktijk uitziet, bekijk dan eens onderstaande film.

Google Adsense (1,8mb Flash film)

Wilt u zich inschrijven voor het Google AdSense programma,ga dan naar de website van google.

AdWords

De adverteerder die gebruik maakt van AdWords betaald niet voor de advertentie, maar alleen voor de unieke bezoekers die op zijn advertentie hebben geklikt. Met Google AdWords kan de adverteerder zich exact op de juiste doelgroep richten. Uiteraard kan de adverteerder zelf vooraf bepalen, wat het maximum budget is en hij kan dankzij de statistieken ook goed het effect van zijn advertenties meten.

Wilt u zich inschrijven voor het AdWords programma, ga dan naar de website van google.
 
     
Inhoud Pagina
Algemeen
Beveiliging
Spelletjes
games op deze site
Muziek
PDF-Files maken
Grafische programma's
Picasa
Advertentieprogramma's
AdWords
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Games
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!