INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Contact

NAW-gegevens (Naam, Adres,Woonplaats):

 Guus von Scheven
 Aangelag 6
 5502 RT Veldhoven
 giro 4387332 (iedere gift is van harte welkom)
 Mijn e-mail adres is: vonscheven- @ -gmail.com (zonder - )
Curriculum Vitae

Om spam te voorkomen, staat mijn e-mail adres niet helemaal juist op de website vermeld. Als u de spaties en het koppeltekentje weghaalt, klopt het wel. Omdat ik niet graag s'-avonds gebeld wordt, staat ook mijn telefoonnummer niet vermeld; ik sta overigens gewoon in het telefoonboek.
 

Achtergrondinformatie:

Mijn naam is Guus von Scheven en ik ben geboren op 20 november 1964 te 's-Gravenhage.

Tot mijn 7e heb ik in Den Haag gewoond, daarna verhuisden mijn ouders naar Gouda. Op mijn 12e werd er weer verhuist; deze keer naar Veldhoven.

Toen ik in Veldhoven woonde ben ik na 2 jaar HAVO, 2 jaar MAVO en daarna weer 2 jaar HAVO op de HTS-Bedrijfskunde terecht gekomen. Deze opleiding kan in theorie in 4 jaar worden afgerond, maar je kunt hem ook in 7 jaar doen.....

Na het behalen van mijn diploma was het moeilijk om aan werk te komen, maar gelukkig kreeg ik via een uitzendbureau ("P & S") bij levensverzekering Maatschappij Vie d'Or een contract aangeboden. Bij dit bedrijf heb ik tot het eind aan toe gezeten; Vie d'Or is één van de zeer weinige verzekeringsmaatschappijen die na de 2e wereldoorlog in Nederland op de fles zijn gegaan. Levob verzekeringen nam de polissen van Vie d 'Or over en ook een deel van het personeel, waaronder ik. Nadat ik een lange tijd met de trein gependeld had tussen Eindhoven en Amersfoort, besloot ik mij te vestigen in Amersfoort.

Na zo'n 6 jaar gewerkt te hebben bij Levob, vond ik het niet meer leuk en besloot mij om te scholen tot ICT-er. Via een CBT (Computer Based Training) opleiding van ca 4 maanden, heb ik de basis van de programmeertaal Visual Basic geleerd. Vervolgens kwam ik als stagiair en later als jaarcontractant te werken bij het softwarebedrijf Softhouse Automatisering BV. Helaas kon in verband met de recessie mijn jaarcontract niet verlengd worden. Sindsdien is het een tijdje "aanmodderen" geweest via uitzendbureau Start. Mijn laatste contract was voor een half jaar op de ICT-afdeling van de vliegbasis Soesterberg. Deze vliegbasis moet over een paar jaar gesloten worden, dus ook hier werd het contract niet verlengd. Ik werd dus werkloos.

Guus werkloos.

 Ik zat dus een tijd zonder werk; dat wil zeggen,  zonder betaald werk. Ik werkte natuurlijk wel veel aan deze website (Toen ik begon had ik nog nooit iets gedaan met HTML). Ik heb ook zo'n twee jaar wekelijks als vrijwilliger in het asielzoekerscentrum Leusden gewerkt. Ik gaf daar Nederlandse taallessen aan asielzoekers totdat dit door minister Verdonk verboden werd. Tevens was ik "beheerder van het OLC" (=Open Leer Centrum: in gewoon Nederlands: het computerlokaal) van het asielzoekerscentrum.

Ik begon al bijna te vrezen, dat ik niet meer als programmeur aan het werk zou komen, totdat er een werkgever op deze site terecht en........... deze mij een (tijdelijke) baan aanbood!  Ik heb toe een jaar gewerkt bij  OpusFlow; een toonaangevend bedrijf voor Outlook applicaties. Het jaarcontract werd niet verlengd, omdat de werklocatie werd worden verplaatst van Rotterdam naar Zuid-Beijerland. Na OpusFlow heb ik tijdelijk werk gedaan en ik heb daarna weer werk gevonden in de ICT-sector. Helaas helaas ben ik ook toen mijn baan weer kwijtgeraakt en ik zoek dus nu weer werk.

Hoe zie ik eruit?

 Nou heb ik zoveel foto's gemaakt, maar een beetje recente foto van mezelf kan ik eigenlijk niet vinden. Het meest recente wat ik zo snel zag was een pasfoto en dat is natuurlijk niet de meest flatteuse foto. Oke, ik geef toe, ik heb de foto wat verbreed, zo dik ben ik gelukkig ook weer nietZoals u kunt zien ben ik iets te klein voor mijn gewicht en ook is mijn hoofd iets te groot voor het beschikbare haar. Ik ben daarentegen nog niet brildragend en ook heb ik al mijn eigen tanden nog. Hoewel ik iets te dik ben (een kleine 30 kilo), heb ik niet het idee dat mijn conditie in de loop der jaren is afgenomen (Ik heb nooit echt een topconditie gehad en ben altijd wel wat aan de gezette kant geweest).

Getrouwd....maar niet samen vanwege de IND

Sinds 2010 ben ik getrouwd met een Ghanese vrouw en we hebben samen een dochtertje gekregen. Helaas heb ik mijn vrouw en dochter vanwege de strenge regels maar weinig mogen zien. Nederland erkent wel mijn huwelijk, maar respecteert het niet. Volgens de Nederlandse wet mag je wel officieel getrouwd zijn met een Afrikaanse vrouw, maar om daar dan mee samen te mogen wonen, moet je aan allerlei eisen voldoen. Als je geen goede baan heb mag je niet eens samen zijn in Nederland, zelfs niet op een toeristenvisum en zelfs niet als je Nederlandse kinderen hebt! Gelukkig heb ik een baan en kan mijn vrouw op een toeristenvisum naar Nederland komen (voor 3 maanden). Zelfs al voldoe je aan alle regels, dan heb je nog de IND en de Nederlandse ambassade die bepaald niet behulpzaam zijn. (Zie het verhaal op de beginpagina)


Hobby's

Het zal duidelijk zijn, dat ik menig uurtje achter de computer doorbreng en ook kijk ik graag televisie.  Ik heb geen auto, maar dat vind ik niet zo'n gemis, omdat ik graag fiets. Ik vond daarnaast ook badminton en poule erg leuk en ik maak graag foto's. De grootste en tevens duurste hobby van mij is natuurlijk op vakantie gaan en dan nieuwe dingen zien, actief bezig zijn, of juist helemaal niets doen enz..

Wat geen hobby van mij is, dat zijn huishoudelijke werkzaamheden, zoals strijken, stofzuigen, stof afnemen (dat dwarrelt toch vanzelf op de grond?), koken, de was doen, de vaat, dingen opruimen, administratie bijhouden e.d. . Ook zul je mij niet vaak in een café zien, of het moet een internetcafé in het buitenland zijn.
 
     
Inhoud Pagina
NAW-gegevens (Naam, Adres,Woonplaats)
Achtergrondinformatie
Werkloos
Mijn foto
Schijnhuwelijk
Hobby's
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!