INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

De pagina voor werklozen en werkgevers

Inleiding

 Momenteel is er een crisis in Nederland: er zijn bijzonder veel werklozen en maar weinig vacatures. De uitkeringsinstanties verplichten hun cliŰnten echter om minimaal ÚÚn maal per week te solliciteren.
 
 Soms zal een uitkeringsgerechtigde inderdaad voldoende geschikte vacatures kunnen vinden, maar vaak wordt er ook gesolliciteerd op banen waarvan men eigenlijk bij voorbaat weet dat men kansloos is. Maar ja, als je niet solliciteert, wordt de uitkering gekort. Je kunt dus beter op zomaar een vacature solliciteren, dan helemaal niet.
 
 Voor bedrijven betekent dit, dat zij onevenredig veel sollicitaties ontvangen op hun geadverteerde vacatures. Ook als ze niet geadverteerd hebben, ontvangen bedrijven veel "open sollicitaties". 
 
 De beleefdheid vereist natuurlijk een antwoord, maar honderden brieven beantwoorden kost nogal wat tijd en veel bedrijven reageren daarom niet op sollicitaties.

De logische oplossing

 De eenvoudigste oplossing is natuurlijk het opheffen van de sollicitatieplicht als er een werknemersoverschot is. Bedrijven ontvangen dan uitsluitend brieven van gemotiveerde kandidaten zoals ik. Pas op het moment als er op de arbeidsmarkt een tekort aan werknemers gaat ontstaan, zou de sollicitatieplicht weer uit de kast gehaald moeten worden.
 
 Mij lijkt het namelijk logisch om geld te spenderen aan re´ntegratiebureau's op het moment dat er een tekort aan werknemers is. Op die manier breng je reeds afgeschreven werknemers toch weer aan het werk en wordt het arbeidspotentieel ten volle benut.
 
 Op het moment dat er echter een surplus aan arbeidskrachten is, zorgt re´ntegratie er uitsluitend voor, dat sommige mensen eerder een baan krijgen dan een ander. Op macro niveau wordt er dus niemand aan het werk geholpen, behalve dan de medewerkers van de re´ntegratiebureau's zelf.

De noodoplossing

 Gelukkig is het mogelijk om het hele sollicitatieproces toch iets efficiŰnter te doen verlopen, dankzij de briefgenerators. Werklozen kunnen met weinig moeite sollicitatiebrieven versturen en werkgevers kunnen deze vervolgens met weinig moeite beantwoorden. (i.p.v. een enveloppe met "retour afzender; geen banen" of nog erger: helemaal geen respons).
 
 Slechts door het invullen van wat basisgegevens en het maken van een paar standaardkeuzes wordt een brief gemaakt. Als u een wat persoonlijkere brief wilt,  kunt u de gegenereerde teksten ook naar eigen goeddunken aanpassen.
Debriefgenerators zijn uiteraard volledig gratis en zijn ideaal voor een ieder die zijn sollicitatieproces nog niet heeft geautomatiseerd.

Werk vinden

 Op deze site is ook nog werk te vinden!  kijk op de grootste vacaturesite voor tob-jobs: de Jobs-shop. Wie werkloos is moet alle passende arbeid accepteren, maar of u deze banen ook wilt......?  
 Wilt u geholpen worden bij het vinden van een baan? Neem dan contact op met het re´ntegratiebureau Rewerk nbv.  U krijgt gegarandeerd een baan voor een half jaar, maar ja, kwaliteit kost geld.........Rewerk re´ntegratiebureau

 
     
Inhoud Pagina
Inleiding
De logische oplossing
De noodoplossing
Werk vinden
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Briefgenerator voor werklozen
Briefgenerator voor werkgevers
Jobs-shop
Rewerk re´ntegratiebureau
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!