INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Startpagina Amersfoort

Veiling

Om financiŽle redenen heb ik mijn ansichtkaarten (voor uiteindelijk heel erg weinig geld) geveild bij de Munten- en PostzegelOrganisatie. Niet alle kaarten op deze site zijn geveild, aangezien niet alle kaarten op deze site van mijzelf waren. (Met name de kaarten van Den Haag zijn van mijn vader)

Ansichtkaarten

Via de Startpagina ansichtkaarten kunt u naar andere ansichtkaarten thema's op deze site.

De stad Amersfoort

In 1028 werd voor het eerst van Amersfoirde (doorwaadbare plaats) melding gemaakt, maar waarschijnlijk bestond de nederzetting al vele eeuwen eerder. In 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten.

De Amersfoorts economie bloeide op dankzij de bier-, textiel- en tabaksindustrie en later werd Amersfoort ook een garnizoensstad. In de eerste wereldoorlog ving Amersfoort vele duizenden gevluchte Belgen op, maar in de tweede wereldoorlog kreeg Amersfoort een slechte naam vanwege "Kamp Amersfoort"; ťťn van de weinige concentratiekampen in Nederland.

Amersfoort is nu een moderne provinciestad aan de rand van de Utrechtse heuvelrug en telt zo'n 140.000 inwoners. De wijk Kattenbroek is bekend om zijn moderne architectuur en er is relatief veel groen in de stad. De Amersfoortse stadskern bestaat nog voor een groot deel uit middeleeuwse huizen en is zeker de moeite van een bezoekje waard. U kunt Amersfoort ook per boot bewonderen en er zijn diverse museums.

 
     
Inhoud Pagina

De stad Amersfoort
Veiling ansichtkaarten
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Startpagina Amersfoort
Amersfoort Kazernes
Amersfoort links
Amersfoort Centrum
Amersfoort Station
Amersfoort Zuid
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!