INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Foto's Isla Margarita


Niet APK-gekeurd (1)

Niet APK-gekeurd (2)

Op de fiets

Porlamar (1)

Porlamar (2)
Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting
Het verkeerde strand
 
Ulta-light vliegtuigje
 
     
Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting      

Algemene informatie

Voor de kust van Venezuela ligt het eilandje Isla Margarita. Isla Margarita behoort tot Venezuela en het eiland valt te vergelijken met een wat rustigere versie van  "Lorret da Mar": een vakantieparadijs voor zon-, strand- en discoliefhebbers. De Nederlandse antilleneilanden Aruba, Curacau en Bonaire liggen aan de andere kant van de kust van Venezuela.

Mijn appartement van Q-international

Wie naar Isla Margarita reist, reist met Q-international. Deze toeroperator heeft op het vliegveld zo'n 20 bussen klaarstaan die de klanten naar de desbetreffende hotels brengen. Ik had bij Q-International het goedkoopste appartement geboekt. De bungalow zag er netjes uit en was bijzonder groot (er konden makkelijk 6 personen in). Op het complex was een zwembad en s'avonds werd er een amusement-programma gegeven dat iedere twee weken werd herhaald. Het eten en drinken van de All-inclusive formule was redelijk. Verse vruchtensappen waren helaas niet te krijgen.  De locatie van het complex was erg beroerd. Naast het appartementencomplex lag een grote opslagplaats voor olie, als daar wat misgaat (brand) dan ben je er geweest. Het strand dat achter deze olie-opslagplaats lag was ook niet geweldig...... (zie foto). Aan de andere kant lagen weilanden en in de verte een drukke weg.

Gelukkig ging er iedere dag om 10 uur een gratis pendelbusje naar Porlamar en het strand El Aqua aan de westkant. In tegenstelling tot wat je zou verwachten vertrok deze bus exact op tijd. (als je 1 minuut te laat was, was hij al weg) Als het busje werd gemist kon altijd nog met een taxi gereden worden; deze was erg goedkoop. (ca 1 dollar per  km, wel vooraf onderhandelen).

De stranden

Alle stranden bestaan uit mooi fijnkorrelig zand.
De stranden aan de zuidkant krijgen alle troep die uit Venezuela en van schepen aanspoelt en zijn daardoor niet geschikt om te zonnebaden. Er hoeven geen waarschuwingsbordjes geplaatst te worden: de neus zorgt ervoor dat u deze stranden mijdt. (zie foto).
Aan de westkant van Isla margarita is de zee iets wilder en daarom niet geschikt om te zwemmen. De mooie stranden bieden hier wel allerlei faciliteiten. (waterscooters, ligstoelen met parasol, tentjes, ultra-light vliegtuigje, verkopers van zonnebrillen.. enz.)
De noordkant van het eiland heeft een rustigere zee,  maar er zijn wat minder faciliteiten.

Porlamar

De grootste stad is Porlamar. Vreemd genoeg zijn er maar weinig terasjes in Porlamar. Er zijn voldoende disco's, restaurants, cafe's en winkels. Voor disco's moeten de heren meestal een bescheiden entree betalen. In de disco's wordt er heftig gedanst op moderne popmuziek, salsa, merengue en moderne popmuziek waarvan een merengue is gemaakt. Sommige bezoeksters gaan tegen betaling met heren mee...

Prijsniveau:

Q-international melde dat Isla Margarita een koopjesparadijs is, maar daar heb ik niets van gemerkt. De prijzen liggen ongeveer gelijk met die in Nederland; misschien een ietsje goedkoper. Koop niet in Nederland vast wat Bolivars in want dan bent u (zeer) duur uit. Op het vliegveld is een bank en dollars worden overal geaccepteerd. Voor mijn traveller-cheques rekenden hotels de slechtste koers en winkels en banken de beste koers.

Het verkeer:

Alle nederlanders die ik gesproken heb, vonden de Venezolanen "rijden als gekken". Ik kan die mening niet onderschrijven. De wegen en de auto's zijn bijzonder slecht en er wordt dan ook over het algemeen rustig gereden. Het is wel gebruikelijk, dat auto's van de ene- naar de andere kant van de weg zwiepen om kuilen te ontwijken. Uitlaten en bumpers worden soms bijeengehouden door een draad of een stuk tape. Uit auto's met een radio klinkt  luide merengue muziek en voor het raam hangt meestal diverse prullaria.

Het weer

Overdag is het meestal mooi weer; zo'n 28 graden. s'-Avonds zo tussen 6 en 9 regent het soms een uurtje en de temperatuur daalt s'avonds tot zo'n 23 graden.. Het is door de zachte bries niet benauwd. De zeetemperatuur is aangenaam warm, zo'n 26 graden.

Excursies

Na een week excursie door Venezuela heb ik geen excursies op Isla Margarita geboekt, maar er zijn excursiemogelijkheden. Het is waarschijnlijk wel leuk om het mangrovebos van la Restinga te bezoeken. (heb ik niet gedaan i.v.m. excursie Venezuela) Ik ben voor ca dfl 80,= met een ultra-light vliegtuigje van het strand El Aqua naar Porlamar gevlogen, hetgeen een leuke ervaring was.
 
     
Inhoud Pagina
Foto's Isla Margarita
Algemene informatie
Mijn appartement
De stranden
Porlamar
Prijsniveau
Het verkeer
Het weer
Excursies
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Venezuela startpagina
Handige Venezuela links
Foto's rondreis
Foto's Warao-indianen
Kaart van Venezuela
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!