INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Foto's Sousse


Sousse 1

Sousse 2

Sousse

Sousse 4
Sousse 5
Sousse Sousse Sousse Sousse Sousse

Sousse 6

Sousse 7

Sousse 8

Sousse 9
Sousse 10
Sousse Sousse Sousse Sousse Sousse
Sousse 11 Sousse 12 Sousse 13 Sousse 14 Sousse 15
Sousse Sousse Sousse Sousse Sousse
Sousse 16 Sousse 17 Sousse 18 Sousse 19 Sousse 20
Sousse Sousse Sousse Sousse Sousse
Sousse 21 Sousse 22 Sousse 23 Sousse 24  
Sousse Sousse Sousse Sousse  

Het hotel en de directe omgeving.

 Ik verbleef in het 4-sterrenhotel El Hana. Het hotel had een mooie tuin met zwembad en een mooie lobby, maar had wat eten en luxe van de kamers betreft niet echt de uitstraling van een 4-sterren hotel. Het was een behoorlijk groot complex. Ook in dit hotel was het vervelend om met "groot geld" (5-euro is bij een rekening van 1,5 euro "groot geld") te betalen, omdat er moeilijk gewisseld kon worden. Fooi wordt ook (te) nadrukkelijk op prijs gesteld en de drankjes zijn naar verhouding duur. Ik ben niet ziek geworden, maar een metgezel was wel ziek geworden; mogelijk van het eten. Kortom: niet een slecht hotel, maar zeker geen goed hotel.
 
 s'Avonds werd er een arabische show gegeven en die was heel aardig; een slangenbezweerder, muziek enz; goed verzorgt. Dat is weer het voordeel van een groot complex; er is genoeg publiek om wat extra's te doen.
 
 Op het strand was genoeg te doen, maar bedjes met parasols (voor mij met mijn gevoelige witte huid een must) zijn snel uitverkocht.

Terrasjes

 In het centrum van Sousse zijn diverse terrasjes waar het prettig vertoeven is. Er lopen veel mensen op straat (allemaal op slippers of sandalen) en er valt dus veel te zien. Ik heb het idee dat de TunesiŽrs de terrasjes van de Fransen overgenomen hebben; je zult echter niet gauw een Tunesische vrouw alleen op een terras zitten. Blijkbaar is het "not-done" om als vrouw alleen (of samen met vriendinnen) op een terras te zitten. Buitenlandse vrouwen kunnen echter gewoon op een terras zitten er daar wordt ook niet vreemd naar gekeken.

De disco

 Ja, in TunesiŽ heb je ook disco's en daar gaan niet alleen buitenlanders naartoe. In de disco zie je vaak hele families zitten, om de vrouwen in de gaten te houden. Buiten de disco's staan ook vaak mannen te wachten. Deze mannen zijn door hun zus, die alleen wilde zijn in de disco, omgekocht, of ze wachten op een leuke buitenlandse toeriste. Het is in ieder geval een opvallend fenomeen.

Gebouwen

 De oude gebouwen hebben een duidelijk andere stijl dan die we in Europa gewend zijn. De stenen hebben een zandkleur; er worden ronde vormen gebruikt en je bent  echt in een arabisch land. Met name de Medinna (binnenstad) met de smalle straatjes en de soek (overdekte winkels) bezorgen je echt een oosterse sfeer.

De haven

 De haven van Sousse wordt nog echt gebruikt door vissers. De vissers hebben nog niet van die grote trailers, maar gebruiken kleine boten en repareren ook nog zelf hun netten: kortom het gaat er nog kleinschalig aan toe. Leuk om te zien, minder leuk om te ruiken, maar een vislucht hoort er eigenlijk toch wel een beetje bij.
 
     
Inhoud Pagina
Foto's Sousse
Het hotel en de directe omgeving
Terrasjes
De disco
Gebouwen
De haven
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
TunesiŽ startpagina
TunesiŽ links
Foto's Excursie
Foto's Kairouan
Foto's Kameelsafari
Foto's Monastir
Foto's Tunis
Kaart van TunesiŽ
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!