INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Foto's Kairouan


Kairouan 1


Kairouan 2

Kairouan 3

Kairouan 4
Kairouan 5
Kairouan Kairouan Kairouan Kairouan Kairouan

Kairouan 6

Kairouan 7

Kairouan 8

Kairouan 9
Kairouan 10
Kairouan Kairouan Kairouan Kairouan Kairouan

Kairouan 11

Kairouan 12

Kairouan 13

Kairouan 14
Kairouan 15
Kairouan Kairouan Kairouan Kairouan Kairouan

Kairouan 16

Kairouan 17

Kairouan 18
   
Kairouan Kairouan Kairouan    

Kairouan

 Kairouan (karavaan) is een stad voor moslim pelgrims. Na Mekka, Medina en Jerusalem is dit voor moslims de belangrijkste heiligste stad. Met name als de geboortedag van de profeet (Mohammed) wordt herdacht, wordt deze stad door veel pelgrims bezocht. Als toerist heb ik daar niet veel van gemerkt; je ziet geen processies of zo.

Besnijdenis

 Toen op de binnenplaats van een moskee was (waarschijnlijk de Sidi Amor Abbada) gebeurde er iets "leuks". Er kwamen feestelijk gekleedde Tunesische mensen op de binnenplaats aan. Onder hen veel vrouwen en kinderen. Eťn van die kinderen, een jongetje, was geheel in het wit gekleed. Een wat oudere man in een witte jas wachtte de familie op en praatte even met het jongetje. Toen ging de man met de witte jas samen met het jongetje een aparte ruimte in. Na een paar minuutjes gingen de vrouwen op de binnenplaats harde geluiden met de tong maken: "loeloeloeloeloe loeloeloeloeloe  loeloeloeloeloe ". Ik stond vlak bij de ruimte waar het kleine jongetje met de man in de witte jas waren. Door het geloeloeloe was het amper te horen, maar ik hoorde toch enig geschreeuw van het jongetje. Om de aanwezige kinderen af te leiden, gooiden de vrouwen opeens snoep op de binnenplaats. Zo de kinderen al wat hadden gehoord, waren ze nu ge-obsideerd door het snoep. Even later kwam de man in de witte jas terug: in zijn armen droeg hij een bleek, stil jongetje met een kleine traan over het gezicht. Na afloop ging de familie luid toeterend weer naar huis.
 
 Toen ik in het begin in TunesiŽ was, vroeg ik mij wel eens af, waarom er soms ineens zo getoeterd werd. Had de plaatselijke voetbalclub gewonnen, of was het een protestaktie? Ik wist het niet.  Na het bezoek aan Kairouan was het me duidelijk geworden waarom er wordt getoeterd in TunesiŽ: Als een rij toeterende auto's voorbijkomt, kijk dan of je in ťťn van de passerende auto's een trotse familie met een klein jongetje ziet zitten....

Grote moskee (Sidi Oqba)

 Deze moskee mag je als niet moslim niet betreden, wel kun je de binnenplaats op en als je geluk hebt, door een deur een blik werpen in de moskee. Wat opvalt in de moskee zijn de vele pilaren; deze zijn allemaal van een andere steensoort.
 
     
Inhoud Pagina
Foto's Kairouan
Kairouan
Besnijdenis
Grote moskee (Sidi Oqba)
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
TunesiŽ startpagina
TunesiŽ links
Foto's Excursie
Foto's Kameelsafari
Foto's Monastir
Foto's Sousse
Foto's Tunis
Kaart van TunesiŽ
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!