INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Startpagina Smiley

Het begrip emoticons

Emoticons zijn emoties die worden uitgedrukt gemt door middel van ikonen. Er zijn twee soorten emoticons: tekst-emoticons en plaatjes-emoticons. Bij tekst-emoticons is het belangrijk dat je het hoofd een kwart slag naar links draait; op deze manier zie je dat de op het eerste gezicht wat vreemde letters een tekeningetje zijn. De meest bekende emoticon is natuurlijk de smiley:      :-)  Tekst emoticons worden veel gebruikt in sms-berichten, maar ook in  e-mails, bij chatten, opmerkingen in forums, gastenboeken e.d.
 

De eerste smiley

 Emoticons in de vorm van een plaatje worden ook wel smiley's genoemd. De eerste smiley is in 1963 gemaakt door de Amerikaan Harvey Ball voor een verzekeringsconcern. Hij kreeg hiervoor zo'n 25 euro!  De originele smiley was een geel rondje, twee ogen en een lachende mond. de originele smiley  De smiley  is vrolijk, eenvoudig en door zijn gele kleur opvallend. Waarschijnlijk zijn dit de drie redenen voor het ongekende succes van de smiley. De smiley verscheen op T-shirts, buttons, stickers, chocolade (smarties), koffiemokken en uiteindelijk ook op....internet!  Doordat een smiley (meestal) niet zo groot is, neemt hij weinig geheugenruimte in beslag en daardoor is dit figuurtje ideaal voor het internet. Veel e-mails, gastenenboeken en ook websites worden dan ook opgefleurd met dit vrolijke gezichtje. Inmiddels zijn er ontelbaar veel smiley's in omloop; stilstaande plaatjes, maar ook bewegende plaatjes (animated gif).

Statische smiley's

 In het begin waren de smiley's op internet alleen maar statisch. Na de eerste smiley statische smiley begon men variaties op dit figuurtje te maken. Het begon met een niet lachende smiley ; daarna kregen de smiley's meer details  en nog later kregen ze andere kleurtjes en accesoires..  Het formaat wijzigde en het werden plaatjes die soms amper als smiley te herkennen waren. Voor plaatjes van smiley's zie de thema pagina's.

Bewegende smiley's

In het begin waren de bewegende smiley's vrolijk. Er kwamen  meer accesoires bij en ook het formaat werd groter. Er kwamen smiley's voor diverse onderwerpen en ja, ook de smiley ontkwam niet aan "sex" en "geweld". Er zijn inmiddels duizenden gratis en ook niet gratis smiley's te vinden op het internet. Op deze website heb ik een kleine selectie gezet van enkele tientallen smiley's, maar er zijn wel duizenden smiley's in alle vormen en maten. Eťn ding hebben alle smiley's gemeen:........ze hebben menselijke trekjes en ze zijn grappig om te zien. Plaatjes van bewegende smiley's zijn te zien op de thema pagina's.

Wat brengt de toekomst?

Wat is de volgende ontwikkeling? Ik verwacht de volgende ontwikkelingen: de  smiley-film (alle acteurs zijn smiley's); de smiley bom
(een bom waardoor de vijand gaat lachen);

smiley sex
(glimlachen bij de gedachte aan sex);

smiley-virus (alle negatieve woorden die je op je pc typt veranderen in een smiley);
smiley-dieet
(een lachwekkend slecht dieet);

smiley games
(eigenlijk lijkt pac-man daar al wat op.);

smiley politiek
(je kiezers uitlachen);

smiley-griep
(gele bulten met twee punten en een streepje);

smiley-drug
(verslaafd zijn aan lachgas) ;

smiley-fashion
(alles in de kleur geel, met zwarte accenten)
enz. enz.
 
     
Inhoud Pagina
Het begrip emoticons
De eerste smiley
Statische smiley's
Bewegende smiley's
Wat brengt de toekomst?
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
emoticons
bewegende smiley's (agressie) bewegende smiley's (overig)
bewegende smiley's (relatie)
smiley's (stilstaand)
bewegende smiley's (vrolijk)
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!