INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Foto's Titicacameer


Titicaca(1)
 

 


Titicaca(2)
klik op de foto voor een vergroting.  

klik op de foto voor een vergroting.


Titicaca(3)
 

 

Titicaca(4)
klik op de foto voor een vergroting.  

klik op de foto voor een vergroting.


Titicaca(5)

Titicaca(6)

Titicaca(7)

Titicaca(8)
klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting.

Titicaca(9)

Titicaca(10)

Titicaca(11)

Titicaca(12)
Titicaca(13)
klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting. klik op de foto voor een vergroting.

Het Titicacameer

 Het Titicacameer is een gigantisch meer met een oppervlakte van 8000 km≤ dat deels in Peru en deels in Bolivia ligt. Het Titicacameer ligt op 3812 meter hoogte en is het hoogst bevaarbare meer ter wereld! Op het Titicacameer leefden de Uros-indianen op zelfgemaakte drijvende eilandjes. Deze indianen zijn uitgestorven, maar de Aymara indianen hebben hun plaats ingenomen, omdat er aan de vele toeristen goed geld verdient kan worden. De eilandjes zijn gemaakt van riet en drijven op het water. Op de eilandjes worden aan toeristen huisvlijt en plaatselijke fabrieksproducten te koop aangeboden. Bij aankomst op een eilandje zitten de vrouwen in een kring met hun waren en de toerist kijkt, dingt af en koopt.  s'Avonds gaan de vrouwen weer naar hun huis in Puno.

Taquile

 In het Titicacameer ligt het eilandje Taquile. Het duurt een paar urr, voordat je dit eiland met de boot bereikt. Het eiland bestaat uit enkele kleine gehuchten en voor de toeristen is er een klein restaurant. Om bij dat restaurant te komen moeten heel wat trappen opgeklommen worden. Het eiland is heel rustig en grotendeels authentiek, er zijn (nog) geen hotels, bars e.d. gebouwd. Vanaf het eiland heb je een mooi zicht op het Titicacameer.
 
     
Inhoud Pagina
Foto's Titicacameer
Het Titicacameer
Taquile
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Peru startpagina
Handige Peru links
Foto's Arequipa
Foto's Ballestas eilanden
Foto's Cuzco
Foto's Hoogvlakte
Foto's Machu Picchu
Foto's Puno
Foto's Regenwoud
Foto's Woestijn
Kaart van Peru
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!