INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Over deze website.

Chronologische weergave van wijzigingen

Deze site is van start gegaan op 24 augustus 2003. Het begon natuurlijk met een paar testpagina's en kijken of een hyperlink werkt. Daarna ben ik gaan nadenken wat ik op mijn site zou gaan zetten. Omdat ik veel vakantiefoto's heb, lag het voor de hand om deze op mijn site te zetten. De eerste pagina's waren Venezuela, Cuba en Portugal. De foto's zijn hier nog in gif-formaat, daarna kwam ik erachter, dat jpg beter geschikt is voor het internet.

Via een computertijdschrift zag ik allerlei leuke dingen voor op de site en zo kreeg ik een gastenboek, bezoekersteller, e.d. De eerste maand was ik de enige bezoeker en er kwamen een paar vrienden op de site. Zo in november begon ik met links te ruilen en awards aan te vragen en er kwamen sindsdien ook onbekende bezoekers! De bezoekersaantallen stegen gestaag. Na vier maanden had ik 150 bezoekers en in januari 2004 ging het ineens snel: Eind januari 2004 had ik al 300 bezoekers! Tot mijn verbazing bleek ik in Google te zijn opgenomen.

Omdat ik wat aparts op mijn site wilde, kwam ik op het idee om navigatiedriehoekjes aan de linkerkant te gaan gebruiken. Ik scande een stikker met vonscheven.net erop in, combineerde dat na lang zoeken met een zelfgemaakte foto en dat werd toen mijn nieuwe banner:inderdaad, een beetje groot was die banner wel!

Toen kwam ik erachter dat er een organisatie bestaat die de normen voor juist HTML gebruik vaststelt: het W3c.  Eind 2003 ben ik begonnen met al mijn pagina's (het waren er toen zo'n 30) aan te passen aan deze normen. Begin 2004 begon ik naast andere vakantielanden ook  (veel) spelletjes op mijn site te zetten. Eerst via een link naar een andere site (diep linken), daarna zette ik ze op mijn eigen site. Ook andere onderwerpen als Smiley's en "de Krach" en ansichtkaarten werden toegevoegd. In februari verhuisde ik van host Goddady naar In. Ik paste de lay-out aan en de site kreeg een blauwe achtergrondkleur. Ook introduceerde ik de plaatjes in het menu, om de boel wat te verlevendigen. Inmiddels had mijn site zo rond maart 2004 al zo'n 100 pagina's, en als er wat in het menu veranderde, moest ik iedere pagina aanpassen, hetgeen dus uren werk koste. Ik kreeg ook door, hoe een database via ASP werkt en ik besloot mijn pagina's in een database bij te houden. Met deze database en ASP wordt sinds ca mei 2004 nu automatisch de sitemap gemaakt.

Een ander voordeel van ASP is, dat bestandjes kunnen worden opgenomen. Heel handig, als je een menu hebt, dat op iedere pagina staat vermeld. Moest ik vroeger iedere pagina aanpassen als ik een menuwijziging had, nu hoef ik dankzij ASP* alleen het menubestandje aan te passen. (*Als u in de adressbalk van de browser kijkt, zult u zien dat mijn pagina's  niet de extensie .htm, maar de extensie .asp hebben)

In augustus 2004 heb ik alle relevante pagina's van het Nederlands naar het Engels vertaald en ik heb sindsdien dus eigenlijk twee websites: een Engelse en een Nederlandse. Ook heb ik in augustus een klein begin gemaakt met een website die geschikt is voor de mobiele telefoon (I-mode).

In september 2004 heb ik een groot project afgerond: een spreekwoorden database, compleet met enkele themapagina's. Vele weken heb ik spreekwoorden en gezegdes zitten in te typen, maar nu is het dan eindelijk klaar: één van de grootste, (misschien wel de grootste) spreekwoorden en gezegdes collectie van Nederland.

Omdat ik veel kritiek kreeg op die "gekke driehoekjes", (door iemand zelfs "rafels" genoemd) en ik de indruk had, dat mijn pagina's hierdoor ook langzamer werden, heb ik de lay-out aangepast en de kleine navigatiedriehoekjes verwijderd. Ook kreeg het menu dezelfde breedte als het tekstgedeelte. (Op een paar uitzonderingen na)

Begin 2006 hoorde ik van een nieuwe techniek: Cascading Style Sheets (CSS). Met deze techniek kan in een apart bestandje het uiterlijk van iedere pagina worden geregeld. Het voordeel van deze techniek is dat het uiterlijk van de pagina's eenvoudiger is aan te passen en dat de pagina's sneller worden weergegeven. Kortom: het uiterlijk van mijn site heb ik weer aangepast en mijn site werkt nu met CSS.

Werking van deze web-site

Via de links op de schilderijtjes komt u bij:
  1. Inhoudsopgave met de belangrijkste onderdelen van deze website
  2. Inhoudsopgave van de pagina die u bekijkt
  3. Inhoudsopgave van pagina's met hetzelfde onderwerp als de pagina die u bekijkt

Met behulp van de rode pijl komt u weer bovenaan de pagina terecht.

Een overzicht van alle pagina's vind u op de zogeheten sitemap.

Waarom het W3c-logo op iedere site?

Om de internet-site voor iedereen leesbaar en snel te houden, heb ik de richtlijnen van de W3C-organisatie opgevolgd. Alle pagina's met het W3C- logo, voldoen aan de W3C-normen en zijn daardoor browser onafhankelijk. U kunt mijn site dus bekijken met verschillende browsers (Internet Explorer, Firefox, Safari enz.) zonder dat dit problemen oplevert. Ik heb daarnaast alleen gebruik gemaakt van plaatjes, scripts, foto's, filmpjes, frames, flitsende buttons e.d., wanneer dit functioneel was. 

Wat kost deze website ?

Ik heb deze website geregistreerd en "gehost" bij de provider in.nl
De kosten zijn ca 200euro per jaar.

Doel van deze website

Deze website heb ik voornamelijk als hobby. Als werkloos Visual Basic programmeur wil ik mijn kennis verbreden en het is leuk om wat met internet te doen. Het is daarnaast ook een beetje de sport om zoveel mogelijk (tevreden) bezoekers op mijn site te krijgen.

LOGO

Het "gezicht" is een rots die ik tijdens één van mijn vakanties heb gezien. Het leuke van dit gezicht vind ik, dat het symbool kan staan voor dingen zien: hoeveel mensen hebben deze rots niet gezien, zonder het gezicht op te merken.  Het  gezicht is (voor zover ik weet) niet door mensenhanden gemaakt en ik heb het ook nog nooit in een reisgids gezien. Dit alles maakte het gezicht zo bijzonder, dat ik dit een leuk onderwerp vond voor mijn logo.
 

Gratis hulpmiddelen

Voor de totstandkoming van deze website heb ik gebruik gemaakt van diverse gratis tools, waarvoor ik de makers uiteraard zeer dankbaar ben. Hieronder een overzicht van gratis tools die ik heb gebruikt voor deze website:

FTP-programma:

WS_FTP95LE van Ipswitch inc (Simpel en perfect werkend)
http://www.ipswitch.com

Animated gif plaatjes:

(hier zijn er velen van op het net te vinden; o.a. bij:)
http://www.animfactory.com/
Gifart.de
enz.

On-line games:

diverse makers en sites die deze spelletjes op hun server hebben zijn o.a.:
www.startmap.nl
www.gamelover.nl
www.miniclip.com
enz.

Temperatuur buttons

Deze linken naar de website van
www.wunderground.com

Gratis bezoekerteller:

www.freelog.com

Gratis gastenboek:

www.koekjesnet.nl

Gratis enquete:

www.freelogs.com
(De enquete heb ik wegens te weinig respons overigens weer van mijn site gehaald)

Nieuwskoppen:

Deze linken naar de websites van:
www.detelegraaf.nl
www.nom.nl

AEX-grafiek

Deze linkt naar de website van:
www.euronext.com

Zoekmachines en startpagina's

Dankzij diverse startpagina's en zoekmachines heb ik diverse links kunnen vinden en beoordelen.

Andere websites

Bij het zoeken van interessante vakantielinks ben ik diverse handige sites en hulpmiddelen tegengekomen. Ook heb ik informatie gehaald uit computertijdschriften en computerliteratuur.

Bezoekers

Dankzij opname in startpagina's, andere websites en zoekmachines komen de bezoekers naar mijn site.

HTML

HTML = Hypertext Markup Language; (maar dat zegt u waarschijnlijk niets.)
HTML is een opmaaktaal: met HTML bepaalt u hoe uw pagina's eruit komen te zien.
HTML is dus géén programeertaal!!!
Binnen HTML-code is het mogelijk, om een script te plaatsen. Zo'n script is wel een programma, maar is dus géén HTML! Je kunt scripts o.a. schrijven in de talen PHP,JavaScript en VBScript. Het schrijven van een script is programeren en dus niet voor beginners geschikt. Wel zijn er op internet vaak gratis kant-en klaar scripts verkrijgbaar.
HTML is niet zo heel erg moeilijk. Zelf heb ik  HTML puur geleerd uit bibiliotheekboeken en de basis beheers ik nu wel. Een voorbeeld van een hele simpele HTML-pagina krijgt u op onderstaande link:
uitlegHTML
Klik in het menu op je browser (bijvoorbeeld Internet Explorer) op View-Source (of Beeld-Bron) en je ziet de HTML-code van een pagina.

Copyright:

Op deze site staan plaatjes en spelletjes die niet door mijzelf gemaakt zijn en uiteraard gelden daarvoor dus de copyright regels van de desbetreffende makers. (Bij spelletjes kunt u dit meestal eenvoudig achterhalen via de intro; bij plaatjes zou ik niet weten hoe je de auteur kunt achterhalen.) In het geval op mijn site (onbedoeld) het copyright zou worden geschonden, kunt u mij dit mailen, dan wordt het desbetreffende spel of plaatje verwijderd. Houd u er rekening mee, dat copyright regels voor commerciële doeleinden kunnen afwijken van die voor non-profit doeleinden, dus iets wat wel op deze site mag staan, mag mogelijk niet op een commerciële site staan.

De foto's en teksten die ik zelf heb gemaakt kunnen gewoon gebruikt worden. Uiteraard mag u niet net doen of u de maker bent en ook mag u ze niet zomaar voor politieke-, commerciële- of afkeuringswaardige doeleinden gebruiken.

Contact:

Zie hiervoor de contactpagina; contact

Toekomstige uitbreidingen

De geplande uitbreidingen van deze website worden vermeld op de under construction pagina die u in het menu kunt bereiken via de hyperlink nog niet klaar .
 
     
Inhoud Pagina
Chronologische weergave van wijzigingen
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Lopende Zaken
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!