INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Foto's scootertocht


Scootertocht 1


Scootertocht 2

Scootertocht 3

Scootertocht 4
Scootertocht 5
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht

Scootertocht 6

Scootertocht 7

Scootertocht 8

Scootertocht 9
Scootertocht10
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht
Scootertocht 11 Scootertocht 12 Scootertocht 13 Scootertocht14 Scootertocht15
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht
Scootertocht 16 Scootertocht 17 Scootertocht 18 Scootertocht 19 Scootertocht 20
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht
Scootertocht 21 Scootertocht 22 Scootertocht 23 Scootertocht 24 Scootertocht 25
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht
Scootertocht 26 Scootertocht 27 Scootertocht 28 Scootertocht 29 Scootertocht 30
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht
Scootertocht 31 Scootertocht 32 Scootertocht 33 Scootertocht 34 Scootertocht 35
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht
Scootertocht 36 Scootertocht 37 Scootertocht 38 Scootertocht 39  
Scootertocht Scootertocht Scootertocht Scootertocht  

Scootertocht:leuk maar gevaarlijk

 Ik heb een scooter gehuurd en dat is erg goed bevallen. Het mag niet en het is niet aan te bevelen, maar veel mensen (ook ik) zetten de helm niet op vanwege de warmte. Zo'n helm  is toch wel aan te raden, want het rijden met een scooter is levensgevaarlijk!!!!! De Grieken rijden niet "als gekken"; misschien dat ze op sommige wegen wat te hard rijden, maar niet bijzonder irritant. De wegen zijn prima en daarin schuilt nu net het gevaar: Je rijdt een lekker tempo op een goede asfaltweg, er komt een bocht en ...........direct na die bocht ligt er ineens een groot rotsblok aan de kant van de weg. Of je bent rustig aan het rijden, geniet van het uitzicht en er is ineens een kuil van 1 meter diep in de weg. Dit zijn dus heel verraderlijke dingen, waar je door de op zich goede kwaliteit van de wegen niet op bedacht bent. De scooter die ik huurde, was aan de schaafplekken aan de zijkant te zien, ook al eens onderuitgegaan. Kies je een klein bergweggetje uit,  ja dan rij je dus over een kiezelweg en dan ben je vanzelf wel voorzichtig....
 
 Met een scooter zie je echter wel de niet zo toeristische gedeeltes van het eiland, voel je de wind door je haren heen waaien en kom je overal. Scooterrijden heeft ongetwijfeld veel charme; je komt bijvoorbeeld een paard en wagen tegen, oude vrouwtjes in het zwart, historische plaatsen enz. Het is echt de moeite waard om niet alleen de stranden van Kreta te bezoeken, maar ook eens in het binnenland te kijken.

Bergrit

 Op Kreta heb ik een tocht over een berg gemaakt met de scooter. Deze tocht was erg mooi; ik heb schitterende uitzichten gezien, geiten die over de weg liepen, een schilderachtig kapelletje enz. De weg was bovendien vrij goed. Jammer genoeg liep de weg dood, maar desalnietemin een erg mooie tocht. Thuis op de kaart denk ik dat de weg liep via Krousónas naar Iréon Antrón. Voor de fanatieke wielrenner is deze route ideaal om te beklimmen, want aan het einde van de berg is een vallei met een restaurant, dus dat is een ideaal uitrustpunt.

Historische plaatsen

 Knosos heeft de naam, maar Knosos is een verpeste oude nederzetting. Die nederzetting is niet origineel, maar grotendeels in beton nagemaakt. Daarnaast stikt het er van de toeristen en is de entree niet echt goedkoop. Op de scooter door het binnenland ben ik echter langs diverse historische nederzettingen gekomen. Kleiner, dat wel, maar wel origineel en niet duur of soms zelfs gratis om te bezoeken. Het zijn er zoveel, dat je op een gegeven ogenblik zoiets hebt van..... nou deze nederzetting lijkt me niet zo bijzonder, ik rij door! Bij zo'n historische nederzetting staan meestal bordjes  die uitleg geven. Het was in het naseizoen, maar ik was overdag vaak de enige bezoeker van zo'n historische ruďne-dorp, paleis e.d.

Het logo van www.vonscheven.net

 Op de scootertocht kwam ik langs een olijfboomgaard. Ik reed dat pad op en keek naar de netten op de grond. Zo worden de olijven geoogst: ze vallen op netten (even met een stok tegen takken slaan helpt). Ik reed dat weggetje  verder op, omdat ik vermoedde dat er aan het einde een mooi uitzichtpunt was. Er was inderdaad een mooi uitzicht, maar op dat punt werden nieuwe huizen gebouwd. Aan de overkant was een rots en die leek op een gezicht! Daar heb ik een foto van gemaakt en die heb ik gebruikt voor mijn logo. Ik vind het heel bijzonder dat er door de wind en erosie exact een gezicht is ontstaan en ik vind het ook leuk, dat ik dit gezicht in geen enkel reisfoldertje heb gezien en dus echt "ontdekt" heb. Zo zie je, dat je als je er maar oog voor hebt, ook in de buurt van toeristische plaatsen nog dingen kunt ontdekken!

Zigeuners

 Op de weg terug naar mijn hotel kwam ik langs een zigeunerkamp. Dit ziet er niet zo uit als een Nederlands woonwagenkamp, maar was meer een kruising tussen een krottenwijk en een camping. Blijkbaar zijn er relatief veel zigeuners op Kreta; in Nederland heb ik er nog nooit één gezien. Gezien hun woonomgeving is het duidelijk dat ze niet tot de bevoorrechte inwoners van Kreta behoren.
 
     
Inhoud Pagina
Foto's scootertocht
Scootertocht:leuk maar gevaarlijk
Bergrit
Historische plaatsen
Het logo van www.vonscheven.net
Zigeuners
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Griekenland Startpagina
Griekenland Links
Foto's Excursies
Foto's Iráklion
Foto's Rethymnon
Foto's Spinalónga
Foto's Samaria Kloof
Kaart van Griekenland
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!