INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Foto's Samaria Kloof


Samaria Kloof 1


Samaria Kloof 2

Samaria Kloof 3

Samaria Kloof 4
Samaria Kloof 5
Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof

Samaria Kloof 6

Samaria Kloof 7

Samaria Kloof 8

Samaria Kloof 9
Samaria Kloof 10
Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof

Samaria Kloof 11

Samaria Kloof 12

Samaria Kloof 13

Samaria Kloof 14
Samaria Kloof 15
Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof Samaria Kloof

Is de Samaria kloof zwaar?

 De gids in de bus somde allerlei kwalen op: "mensen met overgewicht, mensen met hartkwalen, met zwakke knieŽn, met een matige conditie, met asmatische aandoeningen of andere kwalen wordt aangeraden niet aan deze zware tocht te beginnen." Dat beloofde dus een zware tocht te worden en........ je moet inderdaad normaal gezond zijn.
 
 Ik had bergschoenen gekocht voor de Samaria Kloof, maar dat beveel ik u dus niet aan. Op zich zijn bergschoenen uitstekend geschikt voor deze tocht, maar niet als  ze nieuw zijn: na een aantal kilometer had ik blaren en daardoor werd de tocht toch nog lastig. Voor mensen met een normale gezondheid is de tocht goed te doen. Voor mensen met een zwakkere gezondheid is er een alternatief, dat aan het einde van de volgende paragraaf ter sprake komt.
 
 Hou er verder rekening mee, dat u een aantal uur loopt zonder winkels e.d. tegen te komen. Ga dus van te voren naar het toilet en vergeet niet om wat te drinken en te eten mee te nemen.

Wat zie je op de tocht?

 De tocht begint met een vrij hoge trap omlaag. Voor mensen met hoogtevrees is dit ook meteen  het engste gedeelte van de tocht; de wandelpaden zijn goed onderhouden en er hoeft niet echt geklommen te worden of iets dergelijks. De tocht is erg mooi en de natuur lijkt ongerept......... alleen jammer dat je in file loopt.  Het was buiten het seizoen en ik vond het desalnietemin toch al erg druk. Er is ook nogal verschil in wandeltempo. Ik wou nog wel eens een foto maken, maar stond dan in de weg, of ik moest snel lopen om weer bij de groep te komen. Ik heb het idee dat sommige mensen niet veel meer zien dan de grond waarop ze lopen en er een wedstrijd van maken. Andere mensen lopen weer alsof ze net 90 zijn geworden; als je in een groep loopt, loop je dus eigenlijk zelden in je eigen tempo. Door de vele mensen kun je elkaar uit het zicht verliezen, maar er is maar ťťn richting waar je naar toe kan lopen, dus eindelijk kom je elkaar toch weer tegen.
 
 Halverwege de kloof is er een rustpunt. Na dit rustpunt begint pas echt de kloof. Hier krijg je stijle rotswanden aan weerszijden en loop je op een gegeven ogenblik echt tussen de rotsen. Vreemd genoeg zie je zo tegen het einde van de tocht ineens veel mensen je tegemoet komen, die helemaal niet zo goed ter been lijken. Zouden die de kloof  nog helemaal terug moeten lopen???????? Dat is dus niet het geval: deze mensen zijn vanuit zee met een bootje aan land gezet, lopen ca 1,5 km en zijn dan in de kloof. Bent u dus niet zo heel erg goed ter been, dan kunt u toch de Samaria Kloof bekijken.
 
     
Inhoud Pagina
Foto's Samaria Kloof
Is de Samaria kloof zwaar?
Wat zie je op de tocht?
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Griekenland Startpagina
Griekenland Links
Foto's Excursies
Foto's IrŠklion
Foto's Rethymnon
Foto's Scootertocht
Foto's Spinalůnga
Kaart van Griekenland
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!