INHOUD PAGINA  
     
  
 
     
  
THEMA PAGINA'S  
     

www.vonscheven.net

Badplaats Scheveningen

Veiling

Om financiŽle redenen heb ik mijn ansichtkaarten (voor uiteindelijk heel erg weinig geld) geveild bij de Munten- en PostzegelOrganisatie. Niet alle kaarten op deze site zijn geveild, aangezien niet alle kaarten op deze site van mijzelf waren. (Met name de kaarten van Den Haag zijn van mijn vader)

Foto's: Badplaats Scheveningen


Wittebrug 1

Wittebrug 2

Wittebrug 3

Kurhaus 1 
Wittebrug Wittebrug Wittebrug Kurhaus

Kurhaus 2

Kurhaus 3

Kurhaus 4

Kurhaus 5   
Kurhaus Kurhaus Kurhaus Kurhaus

Kurhaus 6

Boulevard

Wandelpier
 
Strand 1     
Kurhaus Boulevard Pier Strand

Strand 2

Strand 3

Strand 4

Strand 5     
Strand Strand Strand Strand

Hotel de Witte Brug

Helaas bestaat het hotel de Witte Brug niet meer.

Het Kurhaus

Het Kurhaus is het meest markante gebouw van Scheveningen. Als ik als kind met de bus naar het strand ging, reden we eerst langs een hele hoge muur; de gevangenis. Daarna naderden we een groot plein met aan het einde het Kurhaus en het Palage hotel. Het Palage hotel is inmiddels afgebroken en dat is nu een winkelgallerij. Het Kurhaus is gelukkig niet afgebroken en dit hotel heeft weer de grandeur van vroeger.

Helaas ligt het Kurhaus nu niet meer aan een weids plein. De gemeente heeft twee hoge torenflats geplaatst op het plein en het Kurhaus is ingebouwd tussen twee gewone woonflats. Het is duidelijk dat winstbejag hier belangrijker was, dan het creŽren van een mooie omgeving.
Gelukkig is het Kurhaus vanuit zee nog wel goed te zien.

De pier

In 1901 werd de pier in Scheveningen geopend. Deze wandelpier met aan het einde een klein paviljoen werd in de tweede wereldoorlog na een brand gesloopt. Na de oorlog werd besloten om weer een pier te gaan bouwen en in 1961 werd deze nieuwe pier door prins Bernard geopend. Het nieuwe ontwerp bestond naast een wandelhoofd uit twee gekoppelde "eilandjes" , waarvan ťťn met een grote toren. Door o.a. het zoute water kreeg de pier last van betonrot en de pier werd verkocht aan horicagigant van der Valk, die de pier heeft opgeknapt. Helaas is het onderhoud daarna weer verwatert en het gaat slecht met de pier; hij is inmiddels gesloten. De toekomst van de pier is nu ongewis.

Het strand

Op het Scheveningse strand vinden regelmatig activiteiten plaats. Bekend zijn o.a. het vliegerfesitval, het vuurwerk en natuurlijk.... de traditionele nieuwjaarsduik. Opvallend is, dat sommige politicie tijdens de verkiezingscampagne  van eind 2002 uitvoerig in het nieuws waren bij de nieuwjaarsduik. Het jaar daarop heb ik bij de nieuwjaarsduik echter geen beelden van politici meer gezien.....
 
     
Inhoud Pagina
Veiling
foto's
Hotel de Witte Brug
Het Kurhaus
De pier
Het strand
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Thema pagina's
Startpagina Den Haag
Den Haag links
Gevangenpoort en Mauritshuis
Binnen- en Buitenhof
Vijverberg
Vredespaleis en paleis Noordeinde
Religie en educatie
Centrum -deel 1-
Centrum -deel 2-
Scheveningen
Madurodam en omgeving
AZC uitje naar Madurodam
Station en omgeving
Diversen
Klik op de pijl om naar de bovenkant van de pagina te gaan
Valid HTML 4.01!